Työhyvinvointia luonnosta -koulutuspaketti

Luonnon hyvinvointivaikutukset ovat merkittävät ja niiden avulla voidaan edistää työhyvinvointia monin tavoin.

Läsnäoleva luontoliikunta palauttaa tehokkaasti ja luonnossa liikkuminen lisää tarkkaavaisuutta, tehokkuutta ja luovuutta.

Koulutuspaketti sisältää:

  • Käytännönläheisen koulutuksen (2 h) luonnosta saatavasta hyvinvoinnista,
  • 2 luontohyvinvointiretkeä (ensimmäinen koulutuksen jälkeen, toinen 1-2 viikon kuluttua, kesto 1,5 h / 15 osallistujaa),
  • käytännönläheisiä harjoituksia luonnossa ja koulutuksen aikana.

Kesto: 2h + 2 x 1,5 h

Toteutuspaikka: Koulutus sisätiloissa / retket lähiluonnossa

Vaativuus: Helppo (retki sisältää kävelyä 1-2 km)

Saatavuus: Ympäri vuoden

Ryhmän koko: Koulutus – ei rajoituksia / luontohyvinvointiretket 15 hlö/retki

Hinta: Alkaen 890 euroa (sis. 10 hlö) (alv 0 %), osallistujamäärän ylittäessä 15 hlö järjestetään useampi luontohyvinvointiretki. Hinta sisältää koulutuksen, osallistujille sähköisesti jaettavan aineiston sekä soveltuvan reitin etsimisen. Pyydäthän tarjouksen isommille ryhmille.

Työntekijän kokonaisvaltainen hyvinvointi, jossa huomioidaan kaikki elämän eri osa-alueet on nykyään myös työnantajan näkökulmasta tärkeää. Kun työntekijä voi hyvin ja palautuu työstään, on hänen työpanoksensa tehokkaampi ja idearikkaampi.

Kokonaisvaltainen työpaikan terveyttä edistävä toiminta on tärkeää. Työssä jaksaminen, stressinhallinta ja erityisesti palautuminen vaativat paljon työntekijältä itseltään ja sen vuoksi onkin tärkeää antaa välineitä, joilla työntekijä itse voi edistää hyvinvointiaan.

”On ollut tosi hienoa lähteä viikoittaiselle opastetulle metsäretkelle. Aluksi luulin, että nämä ovat paljon fyysisempiä, mutta olikin kiva, että retket ovat olleet rauhallisia.

Hyvin huomaa, että retkelle lähtiessä olo oli tosi stressaantunut päivän kiireiden jälkeen ja retken jälkeen olo on todella paljon rentoutuneempi. Itse ei aina tulisi lähdettyä luontoon, mutta järjestetylle retkelle oli tosi helppo tulla.

 – Ohjattujen metsäretkien hyvinvointivaikutuksia koskevaan tutkimukseen v. 2018 osallistunut työntekijä”

 

 

Jaa tämä: