Aarniometsän siimeksessä – puolipäiväretki Kurjenrahkan kansallispuistoon

Juomme tervetulokahvit ja syömme maukkaat leivät Rantapihalla. Teemme sen jälkeen reippaan (9 km) patikkaretken tutustuen Paltanvuoreen sekä upeaan Pukkipalon aarniometsään ja luontopolkuun. Voimme vaihtoehtoisesti aloittaa päivän myös Pukkipalon parkkipaikalta, kävellä leppoisasti 6 km ja pitää evästauon matkan varrella. 

Sammaloitunut hiljaisenn aarnimetsä ja sen korkeat kalliot ovat luonnosta nauttivalle todellisia helmiä. Matkalla tehtävä kansallispuistovisa antaa tietoa Suomen ja Kurjenrahkan kansallispuistoista ja luontoa voimme havainnoida luontobingon avulla matkan aikana.

Kesto: 4 h

Toteutuspaikka: Pukkipalon reitti Kurjenrahkan kansallispuistossa (aloitus Rantapihalta tai Pukkipalon parkkipaikalta)

Vaativuus: Keskivaikea (maasto paikoin juurakkoista, kivistä ja kallioista; korkeuseroja)

Pituus: 6 tai 9 km

Saatavuus: Ympäri vuoden

Hinta: 42 euroa/hlö euroa (sis. opastus ja ohjelma, tervetulokahvit nuotiolla tai matkalla ja täytetty sämpylä/saaristolaisleipä), minimiveloitus 6 hlö. 

Lisähintaan: Ruokailut, kokoustilat, sauna

Kurjenrahkan kansallispuistossa on kaunis Savojärven kierros (6 km), lintutornilla suonlaidassa piipahtava Vajosuon kierros (3 km) sekä aarniometsässä kiertelevä Pukkipalon reitti (6 tai 9 km). Näitä yhdistämällä on mahdollista kiertää ”Kurjenrahkan kolme kierrosta” yhteensä 15 km päivävaelluksella. Tutustuthan myös Savojärven kierrokselle tehtävään puolipäiväretkeen ”Pitkin poikin pitkospuilla” sekä ”Kurkia, karpaloita ja kurjenrahkaa” -kokopäiväretkeemme!

 

Nyt minusta tuntuu, minusta tuntuu,

että on aika tehdä kunnollinen hauska huviretki jonnekin.

Eväskori mukana.

-Muumimamma

Jaa tämä: