Pitkin poikin pitkospuilla – puolipäiväretki Kurjenrahkan kansallispuistoon

Juomme tervetulokahvit ja syömme maukkaat leivät Kurjenpesän tulipaikalla. Tutustumme Kurjenpesän luontotupaan ja lähdemme sen jälkeen Savojärven kierrokselle tutustuen alueen tunnetuimpaan nähtävyyteen Kuhankuonon rajakiveen, Kurjenrahkan alueeseen, historiaan ja luontoon. Havainnoimme luontoa tutustuen luontobingon avulla suoluonnossa vastaantuleviin kasveihin ja pitkospuureitin luontoon. 

Pidämme puolivälissä tauon, jonka aikana kansallispuistovisa antaa tietoa Suomen ja Kurjenrahakn kansallispuistoista. Paluumatkalla nautimme Savojärven rantojen upeista maisemista. Tavataan pitkospuilla!

 

 

Kesto: 4 h

Toteutuspaikka: Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuito

Vaativuus: Helppo/keskivaikea (reitti pääsääntöisesti tasaista pitkospuureittiä, matkalla muutama metsäpolkuosuus)

Pituus: 6 km

Saatavuus: Ympäri vuoden

Hinta: 42 euroa/hlö (sis. opastus, ohjelma, tervetulokahvit nuotiolla ja täytetty sämpylä/saaristolaisleipä), minimiveloitus 8 hlö

Lisähintaan: Ruokailut, kokoustilat, sauna

Kurjenrahkan kansallispuistossa on kaunis Savojärven kierros (6 km), lintutornilla suonlaidassa piipahtava Vajosuon kierros (3 km) sekä aarniometsässä kiertelevä Pukkipalon reitti (6 tai 9 km). Näitä yhdistämällä on mahdollista kiertää ”Kurjenrahkan kolme kierrosta” yhteensä 15 km päivävaelluksella. Tuotevalikoimistamme löytyy puolipäiväretki Pukkipalon reitille sekä kokopäiväretki ”Kurkia, karpanoita ja kurjenrahkaa”, tutustuthan myös niihin! 

 

Takaisin luontoon.

Elämme vain kerran.

Hiiteen velvollisuudet!

-Muumipappa

Jaa tämä: