Yrityksen tarina

Elämä on retki.

Retkeni alun muistettavimpia reittipisteitä ovat lapsuuden partioleirit, merille lähtö Kotkasta ja rantautuminen joidenkin vuosien jälkeen Rotterdamiin ja merenkulkutalouden opintoihin. Mieleen ovat jääneet myös paluu Suomeen jälleen kerran meren äärelle Raumalle sekä sukeltaminen oikeustieteellisen pykäläviidakkoon.

Eräänä päivänä 15 vuoden työuran jälkeen huomasin eksyneeni kolme tutkintotodistusta kädessäni. Edessä oli jyrkkä kallioseinä, jota pitkin olisi pitänyt kiivetä uralla korkeammalle, mutta en vain nähnyt siinä järkeä. Myös takanani oli jyrkkä rinne, mutta sen alta alkava kaunis metsä polkuineen houkutteli.

Käännyin ympäri, päivitin reittisuunnitelmani ja vaikka hieman pelotti, lähdin varovaisesti kallion reunaa pitkin etsimään polkua metsään ja meren äärelle. Halusin toimistosta luontoon ja pois turhasta kiireestä, jonka näin uuvuttavan lähipiiriänikin.

Reittisuunnitelmaa olin tehnyt varovaisesti vuoden eteenpäin ja tuuletin saapuessani onnistuneesti ensimmäiselle reittipisteelle; aloitin erä- ja luonto-oppaan opinnot. Samoihin aikoihin, kartta kädessä kulkien, totesin eksymisen kannattaneen, sillä löysin toisen reittipisteen ja perustin Hike ’n Joyn rakkaudesta retkeilyyn ja elämästä nauttien.

Jyrkänne ei tässä vaiheessa enää pelottanut; olin jo lähellä etsimiäni maisemia ja elin jälleen itseni näköistä elämää. Suunta oli oikea ja reitin jatkosuunnitelmat hahmottuivat kun kartalle merkitsemäni luontohyvinvointiin, retkeilyyn ja itsensä johtamiseen liittyvät reittipisteet löytyivät.

Oli tullut aika viedä muitakin uusille reiteille niin luonnossa kuin elämässäkin.

Vaatteeni tuoksuvat nykyisin savulta istuttuani nuotiolla. Puna poskilla kertoo ulkoilman raikkaudesta ja aistin luonnon nykyään paljon voimakkaammin. Kiire on nykyään positiivista kiirettä; osaan pitää tauon silloin kun kaunis taukopaikka sattuu kohdalle ja minulla on aikaa viedä lapsetkin retkelle.

Olen retkelläni nähnyt, miten paljon hyvinvointia ja energiaa luonto voi antaa. Olen omilla poluilla kulkiessani kokenut, miten paljon paremmin ihminen voi, kun elää omien arvojensa mukaista elämää. Nyt vien tätä tietoa yritykseni kautta eteenpäin myös muille. Lähde retkelle ja tule sinäkin osaksi tätä tarinaa!