Kurssit ja leirit

Retkeilyn perusteet

Paikka: Vakka-Suomen kansalaisopisto, Laitila

Aika: 18.3.-13.4.2019

Kuvaus ja kohderyhmä: Tutustutaan retkeilyn perusteisiin ja tehdään kurssin lopuksi päiväretki patikoiden ja harjoitellen taitoja käytännössä. Perusasioita mm. varusteista, luonnossa liikkumisesta ja jokamiehen oikeuksista, retkiruokailusta, majoittumisesta ja erätaidoista. Päiväretken kohde ja pituus sovitaan kurssin aikana, kuljetus toteutetaan kimppakyydein. Kurssi kokoontuu maanantaisin ja retki järjestetään lauantaina 13.4. 

Retkeilyn perusteet

Paikka: Rauman kansalaisopisto, Rauma

Aika: 29.4.-25.5.2019 

Kuvaus ja kohderyhmä: Tutustutaan retkeilyn perusteisiin ja tehdään kurssin lopuksi päiväretki patikoiden ja harjoitellen taitoja käytännössä. Perusasioita mm. varusteista, luonnossa liikkumisesta ja jokamiehen oikeuksista, retkiruokailusta, majoittumisesta ja erätaidoista. Päiväretken kohde ja pituus sovitaan kurssin aikana, kuljetus toteutetaan kimppakyydein ja retken kokonaiskesto on n. 8-9 h. 

Hyvinvointia luontoliikunnasta

Paikka: Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahti

Aika: 26.4.2019 klo 9-16

Kuvaus ja kohderyhmä: Hyvinvointia luontoliikunnasta -koulutuspäivä järjestetään Tapanilan hiihtomajalla, kauniin ja rauhoittavan luonnon lähellä. Kurssilla perehdytään harjoitusten ja teorian avulla luonnosta saatavaan hyvinvointiin sekä kuljetaan luonnossa tutustuen luonnon merkitykseen hyvinvoinnillemme. Kurssi sopii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneelle, jotka haluavat tietoa luonnosta saatavasta hyvinvoinnista ja välineitä rauhoittua luonnossa sekä niille, jotka haluavat oppia luontoharjoituksia, joita voi esim. opetuksessa ja ryhmätyöskentelyssä. 

Kesytä kiire – keskity olennaiseen!

Paikka: Hämeen kesäyliopisto, Hämeenlinna

Aika: 9.5.2019 klo 9-16

Kuvaus ja kohderyhmä: Hallitseeko kiire tai kiireen tunne työpäiviäsi ja koetko, että aikasi kuluu täysin epäoleelliseen? On aika ottaa kiirettä niskasta kiinni ja keksittyä olennaiseen. Kurssilla tutustumme tarkemmin kiireeseen, omaan kiirehtijätyyliin sekä pohdimme askel askeleelta keinoja, joilla kiirettä voidaan vähentää. Itsensä johtaminen on tärkeä taito työelämässä ja jo kiireen tunteen vähentäminen edistää hyvinvointiamme ja tuottavuuttamme. 

Osallistava, keskusteleva ja inspiroiva koulutus, jossa jokainen voi tarttua omaan kiirekokemukseensa!

Hyvinvointia läsnäolevasta luontoliikunnasta

Paikka: Turun kesäyliopisto, Turku

Aika: 21.5.2019 klo 9-16

Kuvaus ja kohderyhmä: Kurssilla tutustumme kauniissa ja luonnonläheisissä Ruissalon maisemissa harjoitusten ja teorian avulla luonnosta saatavaan hyvinvointiin. Kurssi sopii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille, jotka haluavat tietoa luontohyvinvoinnista ja välineitä luonnossa rauhoittumiseen sekä oppia luontoharjoituksia, joita voi hyödyntää esim. opetuksessa ja ryhmätyöskentelyssä.

Työhyvinvointia luonnosta

Paikka: Tampereen kesäyliopisto, Tampere

Aika: 23.5.2019 klo 9-16

Kuvaus ja kohderyhmä: Työhyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää, mutta emme vielä hyödynnä luontoa työhyvinvoinnissa siinä määrin kuin Suomen luonnon ja sen läheisyyden ansiosta voisimme. Luonnosta saatava hyvinvointi on lähellämme. Luonnon avulla jaksat paremmin työ- ja vapaa-ajalla, sillä luonto ja luonnossa liikkuminen lisäävät tarkkaavaisuutta, tehokkuutta ja luovuutta sekä palauttavat ja vähentävät stressiä tehokkaasti. Luontoa voidaan hyödyntää työelämässä niin henkilöstön kuin työympäristönkin näkökulmasta. 

Sopivassa suhteessa teoriaa ja käytäntöä sisältävä työhyvinvointikoulutus, jonka jälkeen katsot luontoa uusin silmin! 

Aikuisten kesäleiri

Paikka: Muurlan Opisto, Muurla

Aika: 14.-16.6.2019

Kuvaus ja kohderyhmä: Lapsuuden kesäleirit ovat takana, mutta mitä jos aikuisenakin voisit lähteä leirille? Miltä kuulostaisi rauhallinen oleskelu luonnossa, luontohyvinvointiaiheiset tuokiot ja retkeilyyn kannustavat tietoiskut? Nauti kesäpäivistä luonnossa liikkuen ja istahda iltaisin nuotion ääreen. Kaikille luonnossa liikkumisesta ja luonnosta saatavasta hyvinvoinnista kiinnostuneille, ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita.